46 36 77 70 [email protected]

Tandproteser

Få lavet din tandprotese hos en autoriseret og erfaren tandtekniker

Hos Roskilde Tandteknik er vi specialiserede i at lave tandproteser, og vi har mange års erfaring som autoriserede kliniske tandteknikere. Vi gør en dyd ud af, at forløbet skal være nærværende og omsorgsfuldt. Vi sørger for en grundig forventningsafstemning, så dit nye smil kan blive præcis, som du går og drømmer om.

Vi tilbyder en gratis og uforpligtende forundersøgelse til alle, der overvejer at få lavet en tandprotese. Du er velkommen til at kontakte os over telefon eller mail, hvis du har spørgsmålet til forløbet eller tandproteser generelt.

 

Hvad er en tandprotese?

Hvis du mangler tænder, eller hvis dine naturlige tænder er blevet dårlige fx efter sygdom, kan en tandprotese erstatte dem. Protesen er aftagelig og kaldes i folkemunde for et gebis. Der kan være mange årsager til, at man har brug for en protese til at erstatte manglende eller dårlige tænder, og det kan ske for mennesker i alle aldre.

Der findes mange forskellige typer af tandproteser. Fælles for dem alle er, at de er designet til at ligne og fungere som dine naturlige tænder. Tandprotesen ser realistisk ud og er behagelig at have i munden. Herunder kan du læse om de forskellige typer af tandproteser, som vi udvikler hos Roskilde Tandteknik.

Immidiatprotese

En immidiatprotese bliver ofte lavet i forbindelse med udviklingen af en permanent protese. Det er nemlig en tandprotese, som du kan få i munden, samme dag du får trukket én eller flere tænder ud. På den måde kan du både bevare dit udseende og din tyggeevne. Den fungerer altså som et plaster på såret, og du slipper for at vise dig tandløs frem for familie, venner og kollegaer.

Delprotese

En delprotese erstatter manglende tænder og kan bruges, hvis du har sunde naturlige tænder tilbage i munden. Hos Roskilde Tandteknik kan du få en unitorprotese – også kaldet en stålprotese. Det er den mest anbefalelsesværdige og anvendte type delprotese. Dens bøjler fastgøres om de naturlige tænder i munden, og protesen kan nemt klikkes af og på. Den sidder rigtig godt fast, da bøjlerne er støbt til dine naturlige tænder, og den er samtidig meget skånsom. Protesen kan også udvides med flere tænder, hvis du senere mister flere af dine naturlige tænder.

Partiel protese

En partiel protese kaldes også for en overgangsprotese. Det er en type af delprotese, som anvendes, hvis de resterende tænder er meget løse, svage eller har kort levetid og derved ikke kan understøtte en unitorprotese. Protesen fremstilles, så den – ved tab af de resterende naturtænder – kan udvides til at blive en helprotese. En partiel protese har ikke så lang holdbarhed, men er en fin løsning, hvis du ikke ønsker at få de resterende og svage naturtænder trukket ud med det samme.

Helprotese

En helprotese erstatter samtlige tænder i enten over- eller undermund. Hvis du har helproteser i både over- og undermund, kaldes det for et helsæt. Traditionelle helproteser fastgøres vha. vakuum. I undermunden sidder den fast vha. vakuum mod gummerne, og i overmunden skabes der vakuum mellem både gummer og gane. Derfor kan det være svært at opnå en fastsiddende helprotese, hvis dine gummer er flade eller meget bevægelige. I sådan et tilfælde kan helprotesen med fordel fremstilles som en implantatprotese.

Implantatprotese

Implantatprotese, trykknapsprotese, tryklåsprotese, klikprotese, aftagelig bro – kært barn har mange navne. Det er alle betegnelser for den samme type af tandprotese. Den består af et eller flere implantater, som placeres i gummen under tandkødet ved et mindre operativt indgreb. På toppen af implantatet findes en tryklås, som vil være synlig ovenpå tandkødet. Tilsvarende tryklåse placeres på selve protesen, så denne nemt kan klikkes af og på i munden.

Tandprotesepriser og tandprotesetilskud

Ønsker du den billigste løsning, som kan imødekomme dit problem med manglende tænder? Eller er du ude efter den mest naturtro og fastsiddende protese? Uanset hvad dine behov og ønsker er, kan vi til en uforpligtende forundersøgelse forventningsafstemme og finde den rette pris for din tandprotese.

Hos Roskilde Tandteknik tilbyder vi flere muligheder for dig, der ønsker lidt hjælp til det økonomiske. Er du medlem af Sygesikring Danmark i gruppe 1 eller 2, kan du få tilskud til din tandprotese. Flere kommuner tilbyder også tandprotesetilskud, og hos Roskilde Tandteknik har vi indgået samarbejder med Lejre, Roskilde og Greve kommune. De kan i nogle tilfælde refundere op til 85 % af prisen for tandprotesen. Derudover tilbyder vi også flere former for finansiering – vi kan tilbyde dig lån op til 60.000 kr. helt uden gebyrer.

Sidst er det værd at nævne, at vi yder 5 års garanti på alle vores nyfremstillede tandproteser. Garantien dækker skader, der er opstået under fremstilling af protesen.

Overvejer du en tandprotese? Bestil en uforpligtende forundersøgelse

Drømmer du om at dine tænder igen skal se ud, som de gjorde engang? Eller ønsker du at ændre lidt på dine tænders udseende, så dit smil passer bedre til dig? Det kan vi hjælpe dig med hos Roskilde Tandteknik. Første skridt er en gratis og uforpligtende forundersøgelse, hvor vi afstemmer forventninger og finder frem til den helt rette løsning for dig.

Se patienternes flotte resultater

Morten

Morten

Dianna

Dianna

Berit

Berit