46 36 77 70 [email protected]

Helprotese

En helprotese eller en tandprotese, der erstatter alle tænder i enten over- eller undermund. Det kaldes et helsæt, når man har helproteser i over- og undermund.

Helprotese i overmunden

En helprotese i overmunden sidder fast ved at hjælp af vakuum op mod ganen og gummerne. Det vakuum er ikke bedre end hvad gummerne og forholdene i munden tillader.
Er gummen lille, flad og meget bevægelig, kan det være svært at opnå en fastsiddende overprotese, da den ikke har så meget at suge sig fast til og om.
Er gummerne derimod fyldige kan der opnås et sug/ vakuum som kan være så kraftigt at en hel overprotese, kan sidde fantastisk.

Er du ikke tilfreds med protesens fastholdelsesevne kan man fremstille en trykknap- / implantatprotese. Så kan protesten klikkes af og på. Vi kan justere fastholdelsen så den sidder så fast som du ønsker og vi kan reducere protesens udstrækning, så den er helt uden gane og fylder meget mindre.
Vi kalder det også for en aftagelig bro. Det kræver 4 implantater indsat i overmunden som udføres ved tandlægen.
Behandlingen og planlægningen udføres i fælleskab og du vil blive grundigt forundersøgt og velinformeret om priser, forløb og faser forud for behandlingsstart.

Læs mere om implantater her

helprotese - naturtro

Helprotese i undermunden

En hel underprotese sidder sjældent lige så godt fast, som en overprotese gør. Det skyldes at vi ikke har en gane i undermunden. Protesen kan derfor ikke suge sig fast på samme måde, men kun sidde ved at holde om gummen.

Gummens størrelse og form er derfor afgørende for fastholdelse mulighederne. Medmindre den fastholdes ved hjælp af trykknapper på implantater.

Det er en kunst og kræver, foruden gode forhold i munden, en dygtig tandtekniker, at fremstille en underprotese, der ligger stabilt og sidder godt.
Oftest oplever vi at vores kunder vælger at supplere med 2, 3 eller 4 implanter, så de kan få en fastsiddende underprotese som kan klikkes af og på.
Den sidder rigtig godt fast, giver tryghed og er samtidig nem at tage ud og rengøre.

s mere om implantater her

Er du medlem af “Danmark”, i gruppe 1 eller 2, og har været det uafbrudt i over 5 år, kan der opnåes op til 50% i tilskud til implantatbehandlingen!

Vi hjælper også gladeligt med at søge tilskud hos kommunen, hvis du er tilskudsberettiget.

Se patienternes flotte resultater

Morten

Morten

Dianna

Dianna

Berit

Berit