Rebasering/duplikering

Hvad er en rebasering/duplikering?
Der forekommer især stort gummesvind efter én eller flere tandudtrækninger. Gummerne ændrer sig, ligesom resten af kroppen, hele livet og med tiden bliver gummerne mindre. Vægtforandringer og vægt-udsving, kan ligeledes reducere gummernes form og fylde. Dette medfører desværre at protesten nu sidder mere ustabilt og løsere end førhen. Den kan komme til at vippe og i værste tilfælde, løsne sig fra gummen. Forandringer af grummerne sker langsomt og symptomfrit, hvilket kan resultere i dårlig pasform og uhensigtsmæssig belastning af gummerne. En ustabil tandprotese der ikke passer optimalt kan:

Få gummen til at svinde hurtigere, nedsætte tygge evne, have negativ påvirkning på naturlige tænder så de i værste fald løsnes, gives svamp i munden, fonetisk forandring ( tale-/ og lyd udfordringer), samt det kan ændre dit udseende.

Dette kræver, for optimal pasform, tilpasning af din tandprotese, til dine gummers nuværende form.
Rebasering/duplikering = ny bund i din tandprotese.

Der tages aftryk i protesen om morgenen og samme eftermiddag for du tandprotesen tilbage. Midlertidig rebasering fremstilles mens du venter på klinikken og tager ca. 1 times tid. Disse typer efterbehandlinger er som regel ikke inkluderet i protesens oprindelige pris, da vi ikke kan forudsige hvad dine behov i fremtiden vil blive.

Læs Karins, Mortens, Berits, Diannas og Dennis‘ fortællinger om deres behandlinger og se de flotte resultater.