Unitor/klikproteser

Del-protese, partiel protese eller unitor – hvad er hvad?

Fælles for alle tre betegnelser, er at de erstatter manglende tænder og supplerer de naturlige eksisterende tænder, så der igen skabes et helt tandsæt.

Partiel protese:
En partielt protese kaldes også en overgangsprotese. Denne type del-protese kan anvendes hvis de resterende tænder er lidt løse, meget svage eller har en forholdsvis kort levetid. Protesen fremstilles så den senere, ved tab af de sidste tænder, kan udvides til en helprotese. Man kan forholdsvis nemt, hurtigt og billigt, udvide den partielle protese og sætte flere protesetænder på. Denne type protese kaldes somme tider også for en overgangsprotese eller en midlertidig protese. Den har ikke så lang holdbarhed, den er mere skrøbelig i sit design og fylder mere i munden end en unitor proteste.

Unitor-protese:
Unitor-protese eller stålprotese, er også en delprotese som erstatter manglende naturlige tænder. Det er den mest anbefalelsesværdige og anvendte type del-protese. Den kan designes elegant, enkelt og meget samtidig stærk. Unitoren indeholder en stålforstærkning (stellet-legering eller titanium) og bøjlerne der skal fastgøre selve tandprotesen om de naturlige resttænder, er støbt til tænderne og ud i ét. Unitoren kan klikes af og på. Bøjlerne kan af vi på klinikken, stramme og løsne efter dit behov, så unitoren sidder så stabilt og stramt som du ønsker, mens den stadig er nem at få af og på.

Unitor protesten er ofte en rigtig god løsning. Den kan sidde rigtig godt fast da bøjlerne er støbt til tænderne og er meget skånsom for de naturlige resttænder. I visse tilfælde kan den medhjælpe til at naturlige tænder som er lidt løse, igen sætter sig bedre fast. Denne protesetype kan også udvides. Det betyder, at der kan monteres flere tænder på stålstellet, hvis der senere mistes flere naturlige tænder.

Sidder protesten optimalt, passer den på dine naturlige tænder, implantater og mund generelt, men sidder den ikke helt optimalt, kan den gøre stor skade.

Læs Karins, Mortens, Berits, Diannas og Dennis‘ fortællinger om deres behandlinger og se de flotte resultater.