46 36 77 70 [email protected]

Tilvænning

Uanset om det er første gang, at du skal have en tandprotese eller om du skal have fornyet din eksisterende tandprotese, skal du forvente, at der vil være en tilvænningsperiode og at der i perioden skal foretages tilpasninger af tandprotesen.

Tips til tilvænning

  • Tag små bidder og fordel maden i begge sider af munden når du spiser, så protesen ikke vipper.
  • Læs højt for dig selv, så du øver dig at tale med protesen i munden.
  • Hvis der opstår ømheder i munden, så kontakt os og få protesen tilpasset.
  • Gå ikke med gener, da det forlænger den efterfølgende helingstid.

Vær opmærksom på at visse sygdomme og brug af medicin kan medføre mundtørhed, der kan gøre det sværere at bruge protesen uden gener.

tilvænning af tandprotese

Sådan sikrer du en optimal funktion

Dine gummer ændrer sig hele livet og det kræver derfor også tilpasning af din tandprotese. Sygdom, aldersforandringer og især vægttab eller vægtøgning kan ændre gummernes form.
Da bør protesten tilpasses.

Læs mere ↓

 

Hvad er en rebasering / duplikering?

Ved rebasering / duplikering kan vi udfylde protesen med en fastblivende bund, så den igen passer til din mund og opnår optimal funktion.

Har du en tandudtrækningsprotese / immediat-protese vil du opleve, at din kæbeknogle allerede efter kort tid er svundet så meget, at protesen skal fyldes efter med en midlertidig rebasering.
Denne behandling gentages efter behov i de første 6 måneder. Ofte set er der behov for dette ca. 2-3 gange. Efter der er gået ca. 6-8 måneder skal protesen endeligt rebaseres / duplikeres, denne gang med en blivende bund.

Efter en eller flere tandudtrækninger sker der ofte også et stort gummesvind. Gummerne ændrer sig hele livet og bliver med tiden mindre.

Det er derfor helt normalt at din tandprotese løbende skal tilpasses dine gummers nuværende form.

 

Hvordan udføres en rebasering / duplikering?

Vi tager aftryk i protesen om morgenen og samme eftermiddag får du din tandprotese tilbage. Midlertidig rebasering fremstilles mens du venter på klinikken.

Det tager ca. 1 times tid.

Disse typer efterbehandlinger er som regel ikke inkluderet i protesens oprindelige pris, da vi ikke kan forudsige hvad dine behov bliver i fremtiden.

Læs mere

Vedligeholdese

Eftersyn

Bestil uforpligtende
Forundersøgelse

Ring til klinikken eller udfuld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

4 + 9 =